11 Haziran 2014 Çarşamba

Büyük ekranlı iPhone 6'nın fotoğrafı

Ortaya çıkan yeni fotoğraflar iPhone 6'nın "dev gibi" olacağı iddiasını güçlendiriyor!

iPhone 5'in karşımıza çıkmasından bu yana iPhone 6 ile ilgili birbiri ardına haberler sızdı, görseller ortaya çıktı ve hatta konsept çalışmalar yapıldı. Şimdi bunlara bir yenisi daha ekleniyor, ancak bu defa durum biraz farklı. Daha önce de iPhone 6'nın daha büyük bir ekrana sahip olacağı haberini vermiştik hatırlarsanız. Diğer yandan artık biliyoruz ki bu "dev" yalnız olmayacak.

iphone 6

9to5Mac sitesinin haberine göre ortaya çıkan bu telefonlar yeni iPhone 6 modelleri. Görünüşe göre iki farklı boyutta karşımıza çıkacak olan iPhone 6 ile Apple, phablet kategorisine de yelken açacak. Fotoğraftaki ceplerden biri 4.6 inç boyutta iken, "dev" iPhone 6 5.5 inç ekrana sahip olacak. Bu şu an söylentilerden ibaret, ancak konu Apple olunca, ortaya çıkan söylentilerin sonunda gerçeğe dönüştüğüne pek çok kez şahit olduk. O nedenle kendinizi "dev" bir iPhone'a hazırlamanız yerinde olacak.

kaynak :http://www.chip.com.tr/haber/buyuk-ekranli-iphone-6-nin-fotografi-sizdi_47651.html

Hackerların Yeni Hedefi Apple!

Günümüzde yapılan analizlere göre günde 76 bin web sitesi korsanlar tarafından ele geçiriliyor, 19 terebaytlık bilginin bulunduğu internetin görünen yüzü bazen hackerlar tarafından kötü niyetle kullanılabiliyor.

Trend Micro tarafından yapılan analizlere göre Apple ID hesaplarının nasıl çalındığı ortaya koyuldu, Apple ID'ları çalan hackerlar kullanıcıların cihazlarını ele geçiriyor ve eğer 50 100 Dolar ödeme yapılmaz ise cihazlarını sıfırlayacaklarını söylüyorlar, bu olaylardan birtanesine geçtiğimiz günlerde yakalanan Apple kullanıcıları Apple'ı bildirim yağmuruna tutmuştu, Apple bunun üzerine hackerları işbirliğiyle yakalattı ve kullanıcıların bilgilerinin ne kadarının çalındığını anlamak üzere bilgisayarlarını ve evlerindeki tüm elektronik eşyaları incelemeye almıştı.

Gelelim tekrar haberimize, korsanlar yani hackerlar Find My İphone (İphone'mi Bul) yoluyla kullanıcıların cihazlarına erişip cihazlarını kilitliyorlardı, ancak güvenlik şirketleri Apple ID ve şifrelere nasıl ulaşıldığı idi, phishing adı verilen bir yöntem ile kullanıcıların bilgilerini ele geçiriyorlar.

Kullanıcılar Apple ID girecekleri sayfa yerine geldiklerinde aslında sahte bir sayfada olduklarını farketmiyorlar ve Apple ID şifre yazıp girişe basıp hackerlara bilgilerini bilmeden veriyorlardı.

Bunun için güvenlik şirketleri kullanıcıları uyardı, eğer adres çubuğunda yeşil renkte güvenlik css gibi bir ibare görülmez ise bu tür adreslere asla şifre verilmemeli diye uyardı.

Kaynak: Veteknoloji.com/Serhan