10 Mart 2014 Pazartesi

Seo Optimizasyonu Nasıl Yapılır ?

Birçok web sitesi dizaynı ve barındırdığı içerikler ile çok kaliteli bir yapıya sahip olabiliyor. Bununla birlikte  çok sayıda ziyaretçisi de olması gayet doğal durumlardır. Ama öyle bir konu var ki mevcut ziyaretçi sayılarınızı belki 2 ye, belki 5 e, hatta 100 katlayabilirsiniz. Evet yanlış okumadınız. Mevcut ziyaretçilerinizi inanılmaz rakamlara çıkarmanız mümkündür. Bu yazımızda web sitenizi favori arama motoru , Google’a nasıl uygun hale getirebileceğimizi kısaca SEO ( arama motoru optizasyon) nasıl yapılır onu anlatmaya çalıştık.

 

Yazımıza başlamadan aceleci kullanıcılara bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Seo çalışması ile birkaç günde bir yerlere gelmek kesinlikle mümkün değildir. Bu durum ancak Google adwords kullanımı ile mümkündür. Google adwords çalışmasında ise gelecek kullanıcı sayısı tamamen sizin mali bütçenize bağlı olarak çalışmaktadır. Kısa 1000 TL lik bir adwords bütçesi ile seçtiğiniz kelimenin tıklama başı maliyetine göre bir ziyaretçi sayısı çıkar..Buda ortalama 0.5tl den size 2000 kişi gelmesi anlamına gelir. Bu ziyaretçi sayısını ister 1 gün isterseniz 1 haftaya yayarak kullanabilirsiniz. Bu durum adwords yönetim panelinden kolayca yapılabilen durumlardır. Çok acil durumlar için kesinlikle adwords öneriyoruz. Adwords de onay zamanına göre 1 gün içinde ilk sayfada yerinizi alırsınız.

Asıl konumuz olan seo hizmeti konusuna gelirsek, adwords çalışmasındaki gibi kısa zamanda kesinlikle bir gelişme beklenmemelidir. Veya bu türden bir teklif ile gelen hiçbir kişiye güvenmeyiniz. Bu şekilde hızlı yükselişler hileler ile kısa yükselişler olma ihtimali vardır ve kısa sürede google tarafından fark edilerek 1 yıla kadar indexden silinme tehlikesi içine düşebilirsiniz.

Seo başlı başına profesyonelce yapılması gereken bir hizmettir. Bu yüzden seo hizmetinin kesinlikle işinin ehli insanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Burada ilk önceliğimiz site kurulumunda ilk optimizasyon çalışmalarıdır. Birçok siteye baktığımızda, hala başlık,açıklama ve anahtar kelime bölümleri boş siteler mevcuttur. Bu durum sitenizi indexlemek için gelen google botların bazı önemli kelimelerinizi fark etmemesine yol açacaktır. Şöyle düşünün bir topluluğa konuşma yapacaksınız, ve yapmadan önce bir konuşma yazısı hazırlarsınız. Bu yazının kesinlikle bir amacı ve bir hedefi vardır. Bu yazınızda öyle cümleler kurarsınız ki sizi dinleyenleri belirli bir mesaja doğru süreklersiniz. Böylece o yazınız ile topluluğa vermeniz gereken ana amacınızı anlatmış olursunuz.

Web siteniz aynen bu şekilde optimize edilmelidir.

Web sitenizde  site başlığı olmalıdır. Bu başlık 10 ile 70 karakterden oluşmalıdır . Bu genelde site ismi ve yanında en önemli anahtar kelime ile doldurulabilir.

Web sitenizin bir açıklama bölümü olmalıdır. Bu açıklama yazmış olduğunuz başlığın açılmış hali gibidir. Bu açıklama 70 ile 160 karakter arası olmalıdır.

Web sitenizin anahtar kelimeleri olmalıdır. Bu kelimeler başlık ve açıklamalar ile aynı paralellikte olmalıdır ki istenen etkiyi yarata bilsin. Anahtar kelimelerinizin toplamının karakter sayısı 240 karakteri geçmemelidir.

Örnek bir seo optimizasyonunu, web sitemizden sunalım.

Site başlığı:

Kurumsal Seo|Seo Paketleri|Seo Çalışması

Site başlık açıklaması:

Google da birinci sayfaya gelmek için Kurumsal seo paketlerimizle, size özel seo çalışmasını özel seo fiyatı ile alabilirsiniz.

Site anahtar kelimeleri:

kurumsal seo, seo paketleri, google da birinci sayda, seo çalışması, seo hizmetleri, seo fiyat  

Yukarıda görüldüğü gibi ana hedef kelime kurumsal seo olarak optimize edilmiş ve buna göre diğer bölümler , aynı paralellikte oluşturulmuştur.

 

   Bu bölümleri oluşturduktan sonra ise diğer bir optimiasyon çalışması olan Heading taglar yerini almaktadır. Kısaca Heading tag, Google için bizim en önemli kelimelerimizi sıralandırmamızı istemesine göre dizayn edilmektedir.

Örnek vermek gerekir ise: Aşağıda görüldüğü gibi kurumsal seo kelimesi

h1 kodu ile kodlanmıştır. Bu kod ile web sitesinin en önemli kelimesinin bu olduğu vurgulanmaktadır. Bu tercihin 1 adet yapılması uygundur. Diğer kelimeler ise önem sırasına göre h2,h3,h4 şeklinde sıralanmaktadır. Biz tercihen 1 adet h1, 4 adet h2 ve 1 adet h3 kodlu kelime tercihi yaptık. Bu kelimeler aynı zamanda görüldüğü gibi sitemizin anahtar kelimeleridir.

Kurumsal Seo 

seo paketleri

seo çalışması

seo hizmetleri

seo fiyat

google da birinci sayda

Bu çalışmalar ilk olarak arama motoruna hedef amacımızın ne olduğunu konusunda kesin fikri çok net olarak gösterir. Böylece gelen botlar sizin hedefe göre yerinizi almalarını sağlayacaklardır.

SEO konusunda en önemli konulardan birisi ise site içeriğidir. İçeriğin kesinlikle özgün olması gerekmektedir. Kopya içerikli siteler google tarafından sürekli geri plana itilirler. Google açısından en önemli web sitesi, içerik bakımından benzeri olmayan , kaliteli akademik bilgidir. Bunu yaptığınızda istemesiniz dahi google sizi bir şekilde fark edecektir. Kaliteli ve benzersiz içerik kullanıcı çekmekle kalmayıp , sitede kalma zamanını ekstra uzatacaktır. Bunun yanında sürekli güncel içerikle sitenin güncellenmesi, gelen ziyaretçileri memnun edecek ve tekrardan gelmelerine sebebiyet verecektir. Bu durum google botlarının da hoşuna gidecek ve sizi zamanla kısalacak olan ziyaretleri ile google arama dizinine katacaklardır.(indexleme)

Bir sonraki yazımızda diğer SEO çalışmaları ile ziyaretçilerimizi nasıl arttırabiliriz ve google da nasıl ilk sayfaya geliriz, onu anlatmaya çalışacağız.

http://www.onlinewebsatis.com/

Yazan:Y.TOKER

mail: info@onlinewebsatis.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder