31 Mart 2014 Pazartesi

Gitar Fiyatlarında Enstrumanworld

Gitar Fiyatları ve Çeşitleri
Gitar bugün belki de tüm müzik türlerinde yaygın olarak kullanılan tek çalgıdır. Tüm dünyada devamlı olarak üretilmekte ve kullanılmaktadır. Gitarın ortaya çıkış tarihi tam olarak bilinmiyor. Ancak Anadolu ve Mezopotamya’da bugünkü gitarla ilişkilendirebilinecek kabartmalar yer alıyor. Bazı tarihçiler ise ud ile bağlantılı olabileceğini düşünüyor. Bu enstrümanın ilk versiyonlarının Ortadoğu’dan Araplar ve Farslar aracılığıyla İspanya’ya ulaşmış olabileceği düşüncesi geniş ölçüde yer buluyor. 12. Yüzyıldan itibaren gitarın bugünküne yakın bir şekillenme sürecine girdiği tahmin ediliyor. Bugünkü gitara en yakın örnekler ise 16. Yüzyılda ortaya çıkıyor. İlk çalım metotlarına ise tarihi kayıtlarda 17. Yüzyıldan itibaren rastlanıyor. Halk ve o dönemde yaşayan soylular asında ilginin artması sonrasında ise gitar tarihi ve çalımı ile ilgili daha fazla kaynağa rastlanıyor. Avrupa’da bazı kraliyet aileleri de bu enstrümanlarla müzik yapanları saraya alarak gelişmesine isteyerek ya da istemeyerek büyük katkılarda bulunuyor.
müzik aletleri
Ancak konu müzik olunca; insanlar arasındaki müzik etkileşiminin ticari ve siyasi ilişkilerden farklı seyretmesi sebebiyle araştırmalar yeterli olamayabiliyor. Gitarın popülaritesi ortaya çıktığı günden bu yana artmaya devam ediyor. Birçok kişi amatör olarak da gitarla müzik yapmayı tercih ediyor. Eğer sizde ilgi duyuyorsanız aşağıdaki ufak bilgilerden yararlanarak başlangıç için bir fikir edinebilirsiniz.
Şu anda çok fazla gitar çeşidi bulunuyor. Ancak ülkemizde en çok klasik gitar, elektrogitar ve basgitar çeşitleri biliniyor. Gitar yukarıda dediğimiz gibi çok farklı müzik türleri için kullanılabiliyor. Profesyonel müzisyenler seçimini yaparken birçok şeyi göz önünde bulunduruyor. Yapımında hangi ağacın kullanıldığı, ağacın ve tellerin kalitesi gibi birçok etken sayabiliriz. Ayrıca çalmayı bilenler de almadan önce sesini dinleyerek seçim yapmayı tercih ediyor. Fakat satın alma durumunda gitar fiyatları da büyük etken oluyor.
Gitar Fiyatları , gitarın kalitesine, işçiliğe kullanılan malzemeye göre değişiyor. Piyasa her bütçeye uygun gitar bulmak mümkün. Gitar fiyatları hakkında örnek verecek olursak, 50 liraya dahi klasik gitar bulabilmek mümkün oluyor. Kalite ve işçilik arttıkça fiyat yükseliyor. Yüksek ücretlere daha iyi ürünler de alınabiliyor. Tabii ki yeni başlayanların ileri düzey bir enstrüman alması beklenmiyor. Ancak kaliteli bir ürün seçimi yapılması kişinin kötü ses alarak müzikten soğumasına neden oluyor, yeteneği köreltiyor ve başarıyı engelleyebiliyor. O yüzden güvenilir bir yerden alışveriş yapmak ve bilen birisiyle alınacak gitarı seçmek yerinde olacaktır.
Kitapçılar ve müzik marketlerde notalar, çalım metotları ve diğer bilgiler hakkında kaynaklar fazlasıyla satılıyor. Ancak bir müzik aletini temel bilgiler olmadan tek başına öğrenmek uzun zaman alabilir. Gitar çalmayı öğrenmek isteyenler için birçok müzik kursu bulunuyor. Ayrıca bazı kurumlar da ücretsiz olarak öğrenme imkânı da sağlayabiliyor. İnternetten araştırma yapılarak gitar Fiyatları ve müzik eğitim merkezleri rahatlıkla bulunabilir. Çok yaygın bir enstrüman olması sebebiyle günümüzde erişebilmek konusunda hiçbir zorluk bulunmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder